Polityka prywatności

Warunki korzystania ze sklepu internetowego MOSTRAMI.

  1. Celem Polityki Prywatności jest zagwarantowanie bezpieczeństwa podczas korzystania ze sklepu MOSTRAMI.PL, prowadzonego pod adresem www.MOSTRAMI.pl przez „MOSTRAMI Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” z siedzibą w Warszawie (01-796), ul. Duchnicka 3. Odwiedzanie serwisu oraz składanie zamówień za jego pośrednictwem jest równoważne z akceptacją Polityki Prywatności przez Klienta.
  2. Sklep MOSTRAMI.PL zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian do postanowień Polityki Prywatności bez wcześniejszego informowania o tym fakcie, przy czym Klienta obowiązuje Polityka Prywatności aktualna w chwili korzystania z serwisu. Powyższe zastrzeżenie nie uchybia priorytetowej zasadzie sklepu MOSTRAMI.PL, zgodnie z którą MOSTRAMI nie sprzedaje ani nie udostępnia osobom trzecim danych osobowych Klienta, chyba że jest do tego zobowiązana przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa, na żądanie uprawnionych organów.

Dane osobowe

  1. Klient nie udostępnia swoich danych osobowych do chwili złożenia pierwszego zamówienia w sklepie MOSTRMI.PL, rozpoczęcia subskrypcji elektronicznego newslettera lub wypełnienia formularza kontaktowego na stronie sklepu. Do tego momentu, w celach statystycznych, gromadzone są dane z logów serwera, w szczególności IP komputera Klienta, data i czas odwiedzin oraz oglądane produkty.
  2. Złożenie zamówienia przez Klienta w sklepie MOSTRAMI.PL oraz rejestracja w serwisie wymagają wyrażenia zgody na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.). Dane osobowe Klienta służą MOSTRAMI jedynie do celów realizacji zamówienia, w tym wystawienia dowodu sprzedaży (faktura VAT) oraz wysyłki produktów. W tym samym celu MOSTRAMI ma prawo udostępniać zebrane dane swoim partnerom handlowym, którzy współpracują z MOSTRAMI przy realizacji zamówień.
  3. Warunkiem wysyłania przez MOSTRAMI informacji handlowej jest zgoda Klienta. Zgoda udzielana jest niezależnie od zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu realizacji zamówienia i może zostać w każdym momencie cofnięta.
  4. Każdy Klient, który udostępni MOSTRAMI swoje dane osobowe ma nieograniczoną możliwość wglądu do nich, ich edycji oraz usuwania.

Realizacja zamówień w sklepie MOSTRAMI

  1. Zamówienie złożone w sklepie MOSTRAMI.PL zostanie zrealizowane pod warunkiem podania podczas procesu składania zamówienia następujących obowiązkowych danych:
    • Imię i nazwisko lub nazwa firmy;
    • NIP firmy (jeśli konieczny);
    • Adres wysyłkowy i/lub adres do faktury;
    • Adres poczty elektronicznej;
    • Numer telefonu.
    Dane te są niezbędne do prawidłowego przebiegu transakcji oraz pomogą w szybkiej i komfortowej obsłudze Klienta. Niepodanie którejkolwiek z wymaganych danych, spowoduje brak możliwości realizacji zamówienia.
  2. Sklep MOSTRAMI.PL zastrzega sobie prawo do wysyłania Klientowi, za pośrednictwem poczty elektronicznej, wiadomości potwierdzających kolejne etapy realizacji zamówienia oraz kontaktowania się z nim telefonicznie w sprawach związanych z realizowanym zamówieniem.

Newslettery

  1. Podczas rejestracji konta w sklepie MOSTRAMI.PL lub w późniejszym terminie, korzystając z właściwych funkcjonalności serwisu, Klient może wyrazić zgodę na otrzymywanie za pośrednictwem poczty elektronicznej bezpłatnych newsletterów, dotyczących nowości, promocji, wyprzedaży, konkursów, kolekcji, wydarzeń oraz innych informacji związanych z działalnością sklepu MOSTRAMI.PL.
  2. Klient może zrezygnować z newslettera w każdej chwili. Warunkiem złożenia rezygnacji jest wybranie opcji "Ustawienie newslettera", znajdującej się w każdej przesłanej wiadomości elektronicznej, a następnie wpisanie swojego adres poczty elektronicznej w odpowiednim polu. Rezygnacja z subskrypcji nie jest jednoznaczna z usunięciem konta w sklepie MOSTRAMI.PL.
  3. Sklep MOSTRAMI.PL zastrzega sobie prawo do:
    • przesyłania za pośrednictwem newslettera reklam oraz informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, Poz. 1204 z 2002 r.);
    • chwilowego wyłączenia usługi newslettera ze względów technicznych;
    • zaprzestania świadczenia usługi newslettera po uprzednim powiadomieniu Klienta;
    • usunięcia konta w serwisie, jeżeli Klient naruszył Regulamin sklepu MOSTRAMI.PL lub Politykę Prywatności.

Pliki COOKIES

Nasz serwis używa plików cookies. Korzystając dalej z serwisu, bez zmiany domyślnych ustawień przeglądarki internetowej, Klient wyraża zgodę na Politykę Prywatności sklepu MOSTRAMI.PL.

Pliki cookies wykorzystywane są przez MOSTRAMI wyłącznie w celu tworzenia statystyk oraz administrowania serwisem, i nie są wykorzystywane do celów reklamowych ani przekazywane osobom trzecich.

  1. Termin „plik cookie” używany poniżej, dotyczy plików cookies i innych podobnych narzędzi, opisanych w Dyrektywie 2009/136/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 25 listopada 2009 r. oraz w art. 173 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. nr 171, poz. 1800 z późn. zm.). Cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, zapisywane na komputerze Klienta lub innym urządzeniu mobilnym, w czasie korzystania z serwisów internetowych. Cookies mogą zawierać nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Wśród plików cookies wyróżnić można te, które są niezbędne do działania sklepu MOSTRAMI.PL. Należące do tej kategorii pliki cookies wykorzystywane są, aby zapewnić:
    • utrzymanie sesji użytkownika;
    • zapisanie stanu sesji użytkownika;
    • umożliwienie autoryzacji z wykorzystaniem Serwisu logowania;
    • zapisanie informacji pozwalającej na anonimowe zalogowanie użytkownika;
    • Kolejna kategoria plików cookies, to pliki, które wprawdzie nie są niezbędne do korzystania z serwisu Mostrami, ale ułatwiają korzystanie z nich. Wykorzystuje się je, aby umożliwić:
    • przywrócenie ostatnio odwiedzanego widoku przy następnym zalogowaniu do produktu;
    • zapamiętanie wyboru użytkownika w kwestii zaprzestania wyświetlania wybranego komunikatu lub wyświetlenia go określoną liczbę razy;
    • przywrócenie sesji użytkownika
    • zapamiętanie ostatnio wybranej kategorii w produkcie;
    • sprawdzenie czy zapis do plików cookies funkcjonuje prawidłowo;
    • wyświetlenie ostatnio przeglądanych produktów w sklepie internetowym;
    • oznaczenie klientów przypisanych do danego partnera w programie partnerskim;
  3. MOSTRAMI wykorzystuje pliki cookies również w celu zbierania danych statystycznych, dotyczących sposobu korzystania z serwisu.
  4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Klienta. Klient sklepu MOSTRAMI.PL może dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej lub informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Klienta serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej) oraz w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
  5. Ograniczenie stosowania plików cookies przez Klienta może wpłynąć na niektóre funkcjonalności sklepu MOSTRAMI.PL.

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki Prywatności można zgłaszać korzystając z formularza kontaktowego znajdującego się w dziale „Kontakt”. 

Kontakt
Masz do nas pytanie ?

Nasze Biuro Obsługi Klienta
chętnie Ci pomoże

Skontaktuj się z nami pod adresem e-mail:

Kontakt klient@mostrami.pl

Nie wahaj się, by napisać,
odpiszemy i pomożemy rozwiązać
każdy problem!

ZamknijZamknij

Do momentu złożenia zamówienia produkty znajdujące się w koszyku nie są zarezerwowane i mogą zostać zakupione przez innego klienta